&nnbsp

Påmelding nyhetsbrev

Siri Nilsen

SiriNilsen-FotoMichaelaKlouda-199-2.jpg

     

Siri Nilsen har litt etter litt sneket seg inn på oss. På en god måte. Først med sterke låter og myk stemme, deretter med refrenger og stemninger som gjør at vi vil ha mer, mer.

Hun debuterte som sceneartist i 2007, og i 2008 fikk hun Grappas debutantpris. Hun ble beskrevet som "...en lovende sanger med et hudløst og personlig uttrykk. Hun skriver og fremfører låter som beveger, og hun har mot til å skrive enkle, personlige og nære tekster på norsk".

I 2009 ga hun ut debutplaten Vi som ser i mørket, som mottok strålende kritikker. Etter det tilbragte hun mye av tiden med å spille konserter over det ganske land, med glass klar vokal, ukulele og en unik formidlingsevne.

Høsten 2011 ga hun ut sin andre soloplate; Alle snakker sant, som også fikk strålende kritikker. Plata gikk rett inn på VG-lista og på salgstoppen på iTunes og ble Spellemannsnominert. Deretter fulgte en lang rekke solokonserter.

Våren 2012 ble Alle snakker sant sluppet i England. Til tross for norske tekster, var britiske anmeldere svært begeistrede. Chris Salmon i The Guardian kalte den "a gorgeous slice of peppy folk-pop", mens Music OMH skrev at "She is remarkably adept at combining bright colours with subtle hints of darkness".

Høsten 2012 spilte hun på Øyafestivalen i Oslo, samtidig som hun ga ut albumet Siri Nilsen live fra Rockefeller Music Hall. Noen måneder senere ble hun tildelt Tekstforfatterfondets Lyspunkt-pris for sine klisjéfrie og sterke tekster.

Opptredner i 2013 inkluderte SPOT-festivalen i Aarhus, hvor hennes musikk ble arrangert for symfoniorkester, og Over Oslo-festivalen i Oslo.

2014 startet med at Siri ble tildelt Prøysenprisen. Juryen begrunnet det blant annet med at hun "...har bidratt til å fornye visekunsten i landet". I juni var det singelslipp med "Jeg lover". Deretter følger to utsolgte konserter på Rockefeller i Oslo, og turné i store deler av landet.

Albumet Skyggebokser ble utgitt i 2014, og har mottatt strålende anmeldelser!

Foruten en raskt eskalerende solokarriere spiller hun også i den Oslobaserte gruppen Blues Run the Game, et musiker- og dikterfellesskap som også inkluderer Jens Carelius og Arild Hammerø.

Mindre kjent er det at Siri Nilsen har en lang dubbing-karriere bak seg. Hun har blant annet hatt den norske stemmen til Haru i Katteprinsen (2003) og Kiki i Kikis budservice (2007), samt medvirket på The Simpsons Movie, The Incredibles, Return to Neverland og Pokémon.

UTGIVELSER
2014: Skyggebokser
2014: "Passasjer" (singel)
2014: "Jeg lover" (singel)
2013: "Death Hanging", Susanna feat. Siri Nilsen & Susanne Sundfør
2012: Siri Nilsen Live fra Rockefeller Hall
2011: Alle snakker sant
2009: Vi som ser i mørket

PRISER OG UTMERKELSER
2014: Oslo bys kunstnerpris
2014: Prøysenprisen
2012: Tekstforfatterfondets Lyspunktpris
2011: Nominert til Spellemannspris
2008: Grappas debutantpris

http://www.sirinilsen.no/