&nnbsp

Påmelding nyhetsbrev

DI DERRE

 

DiDerre_TommyGammeltorp.jpg

Di derre er et rockete visepopband dannet i 1992 av Jo Nesbø (vokal, gitar), Knut Nesbø (gitar), Magnus Larsen jr. (bass) og Sverre Beyer, senere Espen Stenhammer (trommer).

I løpet av noen hektiske år midt på 90-tallet gikk Di derre fra å være et kultband til å bli allemannseie ­ alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse ­ som selvfølgelig fikk tittelen Den derre med Di derre ­ kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Plate nummer to, Jenter & Sånn fra 1994, ga Di derre det definitive gjennombruddet. Låten Jenter ble en radiohit, og den hyppige spillingen førte til kjempesalg av albumet, med over 190.000 solgte eksemplarer. Platen inneholdt også klassikeren Rumba med Gunn (1-2-3).

Videre utgivelser inkluderer Gym (1996), Slå meg på (1998)  Di beste med Di derre (2006) og Historien om et band (2013)

I 2013 slapp de Historien om et band- Den inneholder både flere tidligere innspilte men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Singelen Her er sommerhiten roterte tidlig på radio, og låten Syk ble en umiddelbar Di derre-klassiker. Bandets opprinnelige gitarist Knut Nesbø gikk bort i februar 2013. I hans sted blir Unni Wilhelmsen å se, noe hun betegner som en stor tillitserklæring. Med seg har de også fått Lars Jones, som har spilt med Jo Nesbø i en årrekke.

Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på flere år. De reiste land og strand rundt til store festivaler, utsolgte konsertsteder og strålende anmeldelser. Billettene til konserten i Molde ble utsolgt på 10 minutter, og lokalavisen kalte det for en triumfferd.

Sommeren 2015 gjentok de suksessen, og la igjen ut på en omfattende festivalrunde. I november 2015 tok de det hele ned et hakk, trommer ble byttet ut med vaskebrett og Di Derre – akustisk inntok flere av Norges fineste kulturhus og fikk fantastisk mottagelse.

Nå gjør bandet seg klar for enda en festivalrunde sommeren 2016, og de gleder seg stort til å møte publikum nok en gang!


https://www.facebook.com/diderre