&nnbsp

Påmelding nyhetsbrev

Göran Fristorp

 

Fristorpfoto13

Göran Fristorp regnes som en av Skandinavias ledende singer-songwriters, og har gjort seg bemerket både innen visetradisjonen og som jazzmusiker. Hans allsidighet vises godt innen hans omfattende diskogradi, som rommer titler som Egna låtar, Musik från Norge, Pie Jesu og Göran Fristorp sjunger og spelar Taube. Han har samarbeidet med artister som Herborg Kråkevik, Helen Sjöholm, Arild Andersen, Marian Aas Hansen og Karoline Krüger, og har blitt et viktig musikknavn både i Norge og Sverige. Og ingen går uberørte fra konsert med Göran - med sitt eminente gitarspill og sin fantastiske røst fanger han publikums oppmerksomhet fra første tone.

Göran Fristorp og Kringkastingsorkesteret ga i 2013 ut albumet Klassisk Fristorp. Her spiller de helt nye versjoner av hans beste og mest folkekjære låter. Göran Fristorp er med på vokal og gitar.

http://www.fristorp.se/

Sommeren 2013 turnerte han Norge med Sven-Bertil Taube. For de fleste vil Sven-Bertil representere musikken til faren Evert Taube. Men han har også gjort seg bemerket som skuespiller på scenen og film, nå senest i Jag etter vind (2013) og Menn som hater kvinner (2009). Han har også tolket poeter og musikere som Carl Michael Bellman, Nils Ferlin og Mikis Theodorakis, foruten Evert Taube.

Sommeren 2014 gjentok, og overgikk de suksessen fra året før, med utsolgte hus overalt og strålende kritikker. Dette resulterte også i en Sverige-turné høsten 2014.

I februar 2015 er Göran Fristorp og Sven Bertil Taube igjen klare for å ta Norge med storm, og denne gangen besøker de de større kulturhusene for å varme opp vintertrøtte nordmenn.

Sammen er de to av de fremste forvalterne av den svenske visearven. Med Taubes personlige tolkninger av Taube-materialet, og med Fristorps gitarvirtuositet og intensitet skaper de visemagi.

Neste konserter:
03.febr kl. 19:00 Bølgen Larvik
04.febr kl. 19:00 Ælvespeilet Porsgrunn
05.febr kl. 19:00 Nøtterøy Kulturhus
06.febr kl. 19:00 Bakkenteigen, Horten
07.febr kl. 19:00 Bærum Kulturhus
08.febr kl. 19:00 Drammens Teater

10.febr kl. 19:30 Kolben
11.febr kl. 19:00 Lillestrøm Kultursenter

13.febr kl. 19:00 Parkteatret Moss
14.febr kl. 19:00 Brygga Kultursal, Halden

 (trykk på spillested for å komme til billettsalg)