&nnbsp

Påmelding nyhetsbrev

Jon Skolmen

 

jonskolmen.jpg

Jon Skolmen har, som en av Norges kjæreste artister, holdt liv i sitt publikum og underholdt store og små i over 30 år. Han har vært å se på tv, film, revyer i både inn- og utland.

Han var i mange år ansatt i NRK der han bl.a. huskes for barneprogrammet Jon med skrivemaskinen. I 1976 vant han sammen med Trond Kirkvaag både Gullrosen, Chaplin-prisen, og presseprisen i Montreux for The Nor-way to broadcasting, et humoristisk program om kringkastingens historie i Norge.

Fra 1980 har han opptrådt som freelancer, og er kjent fra en rekke filmer, bl.a de fem Selskapsreisen-filmene, Plastposen samt 5 løgner, som hadde premiere i 2007. Jon har i tillegg gjort en av de norske stemmene i Lille kylling og Finding Nemo.

Innen revy og teater har Jon vært med i bl.a. Cabaret og Dr. Dyregod, flere av Dizzie Tunes sine forestillinger, og ikke minst med sin egen forestilling Mitt liv som Jon.

Han har i de senere årene medvirket i TV-serier som Jul i Blåfjell, D’ække bare, bare Bernt, Skolmenholmen og Luftens helter. Han spilte også i Riksoperaen og oppsetningen Flaggermusen, som fangevokter Frosch.

Jon Skolmen ble tildelt hedersprisen under Komiprisen 2009.