&nnbsp

Påmelding nyhetsbrev

Oslo fagottkor

ofk2liten

Oslo fagottkor regnes å ha sett dagens lys i 2004, etter at noen venner ytret felles ønske om mer sang. De var menn som var glad i menn som var glad i menn som var glad i musikk og dans (altså hverandre). Snart hadde sanggruppen vokst til å bli til Norges lekreste homsekor: Oslo fagottkor.

Det startet kanskje i det små, men etter dette har Oslo fagottkor hyppig vært å finne i landets mange rampelys. Koret er kjent for sin humoristiske tilnærming til materialet de fremfører, og dyrker sjangeren musikk-komikk. Ingen sjangre skånes for fagottenes skråblikk. Korets kjepphest er allikevel at musikalsk kvalitet alltid skal være fundamentet.

Oslo fagottkor har to faste produksjoner i året – sommershow på Chat Noir i Oslo, og julekonserter i Lilleborg kirke. Sommershowene har tradisjonelt hatt eksterne konferansierer, fra Titten Tei i 2005, via Eli Rygg, Jonas Gardell og Ingrid Bjørnov, til Kari Slaatsveen i 2011. I 2012 stilte de for første gang uten konferansier, men selvfølgelig med sin faste dirigent Therese Kinzler Eriksen. Hun har ledet koret gjennom ild og vann siden begynnelsen.

Utover egne produksjoner har de også medvirket på arrangementer i regi av andre - Melodi Grand Prix, Ski-VM i Oslo, Ingrid Bjørnovs Reisen til popstjernen på TV2, sommershow på Hvaler, og på internasjonale korstevner, for å nevne noe. Under World Outgames i København i 2009 ble de sågar kåret til verdensmestere i homokor.

I 2014 feiret Oslo fagottkor 10-års-jubileum. Det ble ikke forbigått i stillhet - de tok med seg Ingrid Bjørnov til Australia, hvor de opptrådde i selveste Sydney operahus.

Våren 2015 prøvde Oslo fagottkor, dirigent Therese og regissør Tomas noe helt nytt. Sammen med Forsvarets stabsmusikkorps laget de forestillingen “Fri og bevare meg vel!”. Festkonserten var en feiring av 70 år med frigjøring, med utgangspunkt i 8. mai 1945. Showet ble spilt på Sentrum Scene og høstet lovord fra både militært og sivilt hold. Dæven, det var trøkk med 40 stabsmusikanter og 30 fagotter på scenen!

Korets faste julekonserter i Lilleborg Kirke er intent mindre ennn en stor suksess. I år, som i fjor ble alle billetter revet vekk på rekordtid!

http://www.oslofagottkor.no/

 

Ta kontakt for booking!

 Tlf 22 92 50 40 / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.