&nnbsp

Påmelding nyhetsbrev

Tine Thing Helseth

 

tthemi

TINE THING HELSETH har allerede etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister, med sitt karakteristiske myke og klare spill. Hun har vært solist i ledende orkestre fra hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene

I 2007 ga Tine ut sitt debut-album, som hun mottok Spellemannsprisen "Årets Nykommer" for, og som av Aftenposten ble utnevnt til "årets klassiske album". Hennes andre album fra 2009, Mitt Hjerte Alltid Vanker solgte til gull etter kun tre uker. Det tredje albumet, Storyteller, kom i 2011 som det første av i alt fire album utgitt på EMI. I 2013 ble Tine utnevt til "Årets nykommer" av The Classic Brit Awards for albummet Tine. I august 2017 feiret Tine 30-årsdagen sin med storslagenbursdagskonsert i Operaen og utgivelse av nytt album, Never Going Back, hvor Tine viser en ny og hittil ukjent side av seg selv: som en stilsikkert singer-songwriter. 

 Tine har stått for urfremførelsen av utallige trompetkonserter, blant andre "Easter Concerto" av Bent Sørensen og Chite d'Ètoiles av Mathias Pintscher, sistnevnte med premiere i Londons Royal Albert Hall under BBC Proms – verdens største festival for klassisk musikk.

Foruten solotrompetist-karrieren er Tine svært aktiv: I juni 2013 lanserte hun festivalen tine@munch på Munchmuseet i Oslo. Som kunstnerisk leder har en rekke store klassiske musikere fra hele verden deltatt på festivalen.
Tine er i tillegg kunstnerisk leder i tenThing, et brassensemble bestående av 10 spilleglade jenter som presenterer klassisk materiale i messingdrakt.
I ensemblet Tine Thing Helseth Quintet (TTHQ) har Tine med seg fire musikere med jazzbakgrunn, og klassisk og jazz møtes i e
t mangfoldig repertoir.

I 2016 ble Tine innsatt som professor ved Norges Musikkhøgskole.
Hun kan også høres i radiokanalen NRK Klassisk, som programleder i Min favorittmusikk. Tine har også vært konferansier, blant annet under talentkonkurransen Virtuos på NRK1.

 

Ta gjerne kontakt for mer informasjon eller for booking!

Tlf: +47 22 92 50 40 / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 

Foto: Paul Marc Mitchell (2012)

Tine Thing Helseth Quartet/Quintet (TTHQ)
Tine kan også oppleves sammen med TTHQ, et jazz/tangoensemble som ble dannet i 2010, og som består av trompet, gitar, bass, trommer og piano. TTHQs musikalske filosofi er at de kun spiller musikk de liker - og det spenner fra Piazzollas tango til irske folkesanger, fra kabaretmusikk til moderne Kurt Weill-stykker, og kanskje også rock om stemningen tilsier det. Med dette som eneste begrensning får publikum nyte en sammensatt blanding i en frisk innpakning.

Tine Thing Helseth leder gruppen, og er eneste medlem med klassisk musikkbakgrunn. Gunnar Flagstad (piano), Aksel Jensen (bass), Erik K. Jøkling (trommer) og Jarle G. Storløkken (gitar og musikalsk arrangør) har alle jazz-bakgrunn. Og deres samarbeide dreier seg om å møtes i et musikalsk skjæringspunkt, både spille- og repertoarmessig. Men viktigst for dem er det å ha det gøy på scenen og ta publikum med på en musikalsk reise.

TTHQ spiller jevnlig i Norge. De spiller også sporadisk i utlandet; av jobber bør 100 Club i London, Chester Festival samt Russlandsturné i 2013 nevnes. Se også:

http://www.backstage.no/vare-artister/tine-thing-helseth-quintet-tthq

http://www.tinethinghelseth.com/