&nnbsp

Påmelding nyhetsbrev

Tine Thing Helsethtthemi

Tine Thing Helseth har allerede etablert seg som en av de ledende trompetistene i sin generasjon, med en myk, klar og lett gjenkjennelig klang i spillet, og med hele verden som arena.

Så langt i karrieren har hun vært solist med ledende orkestre i Europa, Amerika og Asia. I tillegg har hun spilt med alle de store norske orkestrene.

I 2007 hadde Tine Thing Helseth den store gleden og æren av å få spille åpningsnummeret under Nobels Fredspris-konserten, en konsert som ble sett av TV-seere over hele verden.

Tines debut-album kom i 2007 og sørget for at hun fikk Spellemannprisen som "Årets nykommer". Aftenposten kalte det ”årets klassiske album”.

Hennes andre album, Mitt hjerte alltid vanker, kom i 2009 var en samling av julesanger som solgte til gull etter bare tre uker. Høsten 2011 kom albumet Storyteller, det første av i alt fire album som ligger i avtalen med det verdens-omspennende plateselskapet EMI. Med Storyteller ville Tine Thing Helseth fortelle historier uten ord, lik en vokalist som formidler liker mye med klangen og stemningen som med teksten.

I 2013 lanserte hun festivalen tine@munch, på Munchmuseet i Oslo i juni 2013. Tine selv sto som kunstnerisk leder, og fikk med seg klassiske utøvere fra hele verden, blant andre Leif Ove Andsnes, Nicola Benedetti, Truls Mørk og Kathryn Stott.

I 2013 ble hun nominert til "årets nykommer" på Classic Brit Awards, for albumet Tine. Videre har hun stått for urfremførelsen av flere trompetkonserter, herunder "Easter Concerto" av Bent Sørensen.

Når Tine ikke spiller med ulike orkestre over hele verden, setter hun også av tid til sin rolle som "Born to play"- ambassadør, hvor hun jobber med bl.a. spilleglede og mangfold i korpsbevegelsen.

Tine er kunstnerisk leder i tenThing Brassensemble, som består av 10 spilleglade jenter som presenterer klassisk materiale i messingdrakt. Høsten 2011 kom tenThings debutalbum 10, og Norgesturné fulgte, samt konserter i Europa og Asia.

Tine Thing Helseth Quartet/Quintet (TTHQ)
Tine kan også oppleves sammen med TTHQ, et jazz/tangoensemble som ble dannet i 2010, og som består av trompet, gitar, bass, trommer og piano. TTHQs musikalske filosofi er at de kun spiller musikk de liker - og det spenner fra Piazzollas tango til irske folkesanger, fra kabaretmusikk til moderne Kurt Weill-stykker, og kanskje også rock om stemningen tilsier det. Med dette som eneste begrensning får publikum nyte en sammensatt blanding i en frisk innpakning.

Tine Thing Helseth leder gruppen, og er eneste medlem med klassisk musikkbakgrunn. Gunnar Flagstad (piano), Aksel Jensen (bass), Erik K. Jøkling (trommer) og Jarle G. Storløkken (gitar og musikalsk arrangør) har alle jazz-bakgrunn. Og deres samarbeide dreier seg om å møtes i et musikalsk skjæringspunkt, både spille- og repertoarmessig. Men viktigst for dem er det å ha det gøy på scenen og ta publikum med på en musikalsk reise.

TTHQ spiller jevnlig i Norge. De spiller også sporadisk i utlandet; av jobber bør 100 Club i London, Chester Festival samt Russlandsturné i 2013 nevnes. Se også:

http://www.backstage.no/vare-artister/tine-thing-helseth-quintet-tthq

http://www.tinethinghelseth.com/

Priser og utmerkelser
2013: ECHO Klassik Award
2013: Classic Brit Award (nominert)
2010: Mozart Award i Dortmund.
2009 Borletti-Buitoni Trust Fellowship-stipend.
2007 Spellemannprisen som årets nykommer.
2007 Luitpold-prisen som årets beste og mest interessante unge kunstner under Kissinger Sommer-festival.
2006 NRK P2-solist.
2006 Prins Eugens Kulturpris, Stockholm.
2006 KORK-prisen.
2006 Vinner av NRKs Virtuos-konkurranse.
2006 Den Norske Solistpris.
2006 Yamaha Music Foundation Europe
2006 Eurovision Young Musicians, 2. plass.
2005 Oslo Musikklærerforenings ærespris.
2005 Årets Musiker i Norge, Ungdommens Musikkmesterskap.
2005 International Trumpet Guild; Competition Theo Charlier, Brussel, 2. plass.
2004 Talentprisen.